Singgah Ziarah dan Like FB PAGE kami, POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

Hit by Crews

Monday, October 7, 2013

AGROFEST Perak 2013 : Hari Perasmian

28 September 2013 (Sabtu) merupakan hari pertama AGROFEST Perak 2013. Kami bersiap-siap memperkemaskan booth dengan menggosok hingga bersih beg poli pokok-pokok tamar yang dipamerkan. Syful Tamar tidak dapat hadir kerana komitmen beliau sebagai Pengerusi Projek Dana Amal sempena KARNIVAL JUALAN USAHAWAN ONLINE di Angsana Ipoh Mall yang direncana lebih awal sebelum ‘kemunculan’ tawaran penyertaan di AGROFEST ini.Selepas kira-kira ucapan perasmian YAB MB Perak, Dato’ Seri Diraja Dr. Zambry Bin Abdul Kadir di pentas utama, beliau mengambil inisiatif melawat ke setiap booth khas penyertaan rasmi. Alhamdulillah beliau sudi mengambil masa yang agak lama untuk singgah mendengar penerangan tentang usaha pembenihan dan penyemaian tamar serta bertemu ramah dengan Jemaah niaga kami yang diketuai Tuan Mustapha Kamal. Rentetan daripada persinggahan dan pertemuan itu, kami ada beberapa perancangan tentang pokok tamar ini dengan kerajaan negeri yang akan menyusul selepas ini.  :-)


Tak lupa juga jutaan terima kasih kepada para pengunjung yang menyerbu booth kami bagi mendekati dengan lebih rapat lagi tentang tanaman tamar ini sehinggakan tak sempat langsung kami mengambil gambar situasi di booth selepas itu.


Walaupun sedikit kepenatan, namun kami ‘gumbira’ dapat menambah nilai pengetahuan pengunjung tentang penanaman tamar di Malaysia.


Syful Tamar (ST)
“ISLAMIC BIODIVERSITY TECHNOLOGY”
FB : Pokok Kurma ‘Made In Malaysia’

ST : Terima kasih kepada Tuan Rahim Azudin, gambar lawatan MB Perak adalah sumbangan beliau kepada kami.  :-)

No comments: