Singgah Ziarah dan Like FB PAGE kami, POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

Hit by Crews

Saturday, October 5, 2013

AGROFEST Perak 2013 : Pelan Persediaan

Atas info ihsan Tuan Shahrul Izan melalui FB, kami telah direkmenkan oleh beliau kepada wakil Smart Strategies, Tuan Muhammad Amir Izhar Bin Md Anuar yang merupakan wakil kepada Bahagian Pembangunan Usahawan, Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP).

Kami ditawarkan booth kategori Bioteknologi sempena program “AGROFEST : Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Peringkat Negeri Perak Darul Ridzuan 2013” dari 28 September 2013 – 1 Oktober 2013 di Ladang Infoternak, Sungai Siput (U).

Pembentukan Jemaah Niaga Syful Tamar ditubuhkan serta-merta kira-kira 2 hari sebelum program. Dengan jemaah yang terdiri daripada 4 individu yang berbeza latarbelakang iaitu Syful Tamar (Kuala Kangsar), Tuan Mustapha Kamal (Ipoh), Tuan Maznan (Manjoi, Ipoh) dan Tuan Zulkifli (Manjoi, Ipoh), persedian dibuat serba sederhana tetapi penuh perancangan rapi bagi memikat hati pengunjung yang hadir. Dengan pembentukan Jemaah Niaga ini juga, maka tercetuslah motto, “ISLAMIC BIODIVERSITY TECHNOLOGY”. :-)Benar kata mentor, pembentukan Jemaah niaga sangat bermanfaat walaupun kadang-kadang atau selalunya ada di kalangan para Jemaah berkenaan ‘tak sekepala’. Kata mentor lagi, teruskan sahaja berjemaah walaupun banyak rintangannya, sebab Jemaah itu terlalu banyak hikmah dan manfaatnya.

Syful Tamar (ST)
“ISLAMIC BIODIVERSITY TECHNOLOGY”
FB : Pokok Kurma ‘Made In Malaysia’

ST : Sambung nanti ya. Nak pergi Pasar Tani jap. :-)

No comments: