Singgah Ziarah dan Like FB PAGE kami, POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

Hit by Crews

Wednesday, October 23, 2013

Apa Tanda Al-Quran Merajuk...??

Petikan daripada penyampaian Tuan LOKMAN BIN RAMLI, Ketua Seksyen Pembangunan Produk dan Perniagaan (SPPP), Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) tentang 'Marketing and Business Development Division (MBDD)' pada 26 Jun 2013.

Kata beliau :

"MEMPELAJARI Al-Quran adalah WAJIB. MEMBACA Al-Quran pula adalah SUNNAH. Kedua-duanya samada MEMPELAJARI atau MEMBACA Al-Quran adalah sangat penting untuk bantu kita di akhirat kelak.

Oleh itu, kita mesti tetapkan hati supaya MEWAJIBKAN diri MEMBACA Al-Quran walaupun sekurang-kurangnya satu ayat setiap hari.

Apa tandanya Al-Quran ‘MERAJUK’ dengan kita..? Apa tandanya..? Ini tandanya….

Apabila bacaan kita mula TERSEKAT-SEKAT lafaznya... sebab kita tak selalu mendampinginya”

Tersentap terduduk teman dengo… Teman pun tergolong dalam individu yang membuat Al-Quran ‘MERAJUK’ rupanya…. Teman kena bertindak LUAR BIASA sekarang! Bagus Encik Lokman, kalau tak sentap, sampai bila pun takkan sedar…

Terima kasih bebanyak kepada pihak COMTRAC yang menganjurkan setiap program KEEP selama ini dengan lancar dan jayanya. Kalau tiada KEEP anjuran kome, tak dapat le teman dengo bait-bait perkataan LUAR BIASA ni. COMTRAC memang LUAR BIASA..!

Pada teman, Tuan Lokman adalah salah seorang ‘The GREAT MARKETER’ yang SSM ada selain daripada seorang lagi individu hebat di SSM, Tuan Mohd Zawawi Bin Ahmad. Tahniah dan terima kasih atas kata-kata LUAR BIASA beliau sepanjang program. Beliau memang LUAR BIASA…!


Syful Tamar (ST)
"ISLAMIC BIODIVERSITY TECHNOLOGY"
Facebook : POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

ST : SSM merupakan majikan dan lokasi pekerjaan terakhir teman. :-)

No comments: