Singgah Ziarah dan Like FB PAGE kami, POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

Hit by Crews

Monday, November 3, 2014

Ladang Kurma 'Din Brothers'


2 November 2014 - Suka kami gelarkan 2 adik beradik ini dengan panggilan 'Din Brothers', bersempena dengan penghujung nama kedua-dua mereka. :-)

Tuan Jamaluddin (berbaju polo hitam) dari Kepong, merupakan abang kepada Tuan Kamarudin (berbaju biru) dari Kajang. Kunjung tandang bersama isteri masing-masing ke Nerseri Mini Pokok Kurma kami di RPT Pengkalan Pegoh Seberang, Lahat, Ipoh pada sebelah pagi.

Mereka membawa pulang 2 Pokok Kurma Ajwah, 5 Pokok Kurma Mariami, 5 Pokok Kurma Shafawi, 48 Pokok Kurma Madu dan 2 liter Supplimen BIO ORGANIK untuk ditempatkan di tanah ladang mereka di Slim River.

Secara tidak langsung, sejarah sedang tercipta kerana inisiatif mereka dalam mengusahakan perladangan kurma merupakan yang pertama di Slim River..! ;-)

Tahniah 'Din Brothers' dan keluarga atas inisiatif bersejarah kalian. Terima juga atas keperihatinan dan kepercayaan anda terhadap kepakaran kami dalam Pembenihan, Penyemaian serta Penanaman Pokok Kurma. :-)Syful Tamar (ST)
POKOK KURMA 'Made In Malaysia'
http://syfultamar.blogspot.com/

ST : Tanah ladang teres bertingkat 'Din Brothers' sedia siap berpagar. Punyai peluang tinggi untuk 'upgrade' menjadi pusat Agro Pelancongan Kurma kelak. :-)

No comments: