Terima kasih daun kurma kepada Puan Rodiah, isteri kepada Tuan Khairul Gucci yang menghadiahkan kami kuntuman roselle. Sedang dididihkan dalam periuk bagi mendapatkan pati jusnya bagi dijadikan bancuhan minuman roselle. Nyam! Nyam! Sego dari ladang.
Syukur, sedikit sahaja semburan supplimen BIO ORGANIK secara berkala ke atas pokok roselle, membuakkan hasil bunganya yang masih belum habis dituai sejak Ramadhan tempoh hari.
Menurut Puan Rodiah, kuntuman roselle yang telah direbus itu nanti jangan dibuang. Ianya boleh diulang rebus sehingga 2 hingga tiga kali lagi..! Wow..! Manyak syok..!
Syukur, sedikit sahaja semburan supplimen BIO ORGANIK secara berkala ke atas pokok roselle, membuakkan hasil bunganya yang masih belum habis dituai sejak Ramadhan tempoh hari.
Menurut Puan Rodiah, kuntuman roselle yang telah direbus itu nanti jangan dibuang. Ianya boleh diulang rebus sehingga 2 hingga tiga kali lagi..! Wow..! Manyak syok..!
Syful Tamar (ST)
POKOK KURMA 'Made In Malaysia'
http://syfultamar.blogspot.com/
ST : Oh, ya! Puan Rodiah merupakan penyelia di Nerseri Mini Pokok Kurma kami di RPT Pengkalan Pegoh Seberang, Lahat, Ipoh. Tatkala singgah ziarah ke sana kelak, che cuba tanya kot-kot ada lagi buakan kuntuman roselle tu untuk anda bawa balik rebus sendiri di rumah. Che tanya, che tanya nanti.
POKOK KURMA 'Made In Malaysia'
http://syfultamar.blogspot.com/
ST : Oh, ya! Puan Rodiah merupakan penyelia di Nerseri Mini Pokok Kurma kami di RPT Pengkalan Pegoh Seberang, Lahat, Ipoh. Tatkala singgah ziarah ke sana kelak, che cuba tanya kot-kot ada lagi buakan kuntuman roselle tu untuk anda bawa balik rebus sendiri di rumah. Che tanya, che tanya nanti.
No comments:
Post a Comment