Singgah Ziarah dan Like FB PAGE kami, POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

Hit by Crews

Friday, July 25, 2014

Kurma ke-2 PASTI


24 Julai 2014 - Hari kedua berturut-turut perlaksanaan pewakafan Pokok Kurma. Semalam di Surau Nur 'Ain (sila rujuk pautanhttp://syfultamar.blogspot.com/2014/07/pokok-kurma-surau-nur-ain.html). Hari ini pula di Pusat Asuhan Tunas-Tunas Islam (PASTI), Taman Klebang Putra, Chemor.

Selepas mencipta rekod sebagai PASTI pertama yang berpohon tamar (sila rujuk pautan http://syfultamar.blogspot.com/2014/07/pasti-pertama-berpohon-tamar.html), sekali lagi PASTI Taman Klebang Putra memahat nama sebagai Penerima Manfaat Pokok Kurma spesis Deglet Nour yang diwakafkan oleh 3 pewakaf wanita dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) Perak.

Ini adalah Pokok Kurma wakaf yang kedua dan yang terakhir di PASTI Taman Kebang Putra, jumlah maksimum yang mampu ditempatkan.

Terima kasih para pewakaf dan tahniah warga PASTI Taman Klebang Putra termasuk 3 orang tenaga pengajar serta sekalian anak didik.

Syful Tamar (ST)
POKOK KURMA 'Made In Malaysia'
http://syfultamar.blogspot.com/

ST : Sekiranya anda berhajat mewakafkan Pohon Tamar kepada mana-mana sekolah dan institusi pengajian, sila PM kami untuk info serta diskusi lanjut. Insha Allah kami sedaya upaya menjadi pemudahcara akan hajat tersebut. 

No comments: