Singgah Ziarah dan Like FB PAGE kami, POKOK KURMA 'Made In Malaysia'

Hit by Crews

Saturday, April 11, 2015

Kurma Masjid Baru


8 April 2015 - Wakil jawatankuasa pembinaan masjid baru Batu 4 Gerik, Tuan Haji Annuar Shadad bertandang ke Nerseri Mini Pokok Kurma kami di RPT Pengkalan Pegoh Seberang, Lahat, Ipoh.

Hadir bersama isteri, beliau kongsikan 2 info utama dalam kunjungan petang berkenaan.

Pertama, Ahad ini gotong-royong membersih kawasan masjid dengan kerjasama salah sebuah institusi pengajian swasta di Gerik. Masjid baru yang masih belum dimuktamadkan namanya ini hampir siap pembinaannya. Di antara agenda gotong-royong adalah menanam Pokok Kurma Madu di persekitaran masjid.

Kedua, beliau dan isteri merupakan pengasas formula EM yang bukan sahaja bertindak sebagai baja tani, malah mampu meneutralkan pencemaran air dan bau. Sangat menarik perkongsian tersebut.

Kedua-dua penekunan info ini mengheret kami hampir sejam tanpa sedar dalam perkongsian.

Sebagai salah seorang jawatankuasa pembinaan masjid, Tuan Haji Annuar membawa pulang 13 Pokok Kurma Madu dan 1.5 liter Supplimen BIO ORGANIK untuk keperluan masjid. Turut juga memiliki 500ml Supplimen BIO ORGANIK bagi kegunaan peribadi.

Beliau turut mohon 'reserve' 1 Pokok Kurma Madu yang akan dilaksanakan simbolik penanamannya sempena perasmian pembukaan masjid kelak. Berkemungkinan pada Ramadhan nanti.

Syful Tamar (ST)
POKOK KURMA 'Made In Malaysia'
http://syfultamar.blogspot.com/

ST : Tahniah dan terima kasih jawantankuasa pembinaan masjid baru Batu 4 atas pemilikan tersebut. smile emoticon
 — at RPT Pengkalan Pegoh Seberang..

No comments: